Բաղադրատոմս
Սունկ 6-7 հատ․
Սոխ՝ 2 գլուխ․
Գազար՝ 2-3 հատ․
Տաքդեղ՝ կարմիր և կանաչ մեկական․
Կարտոֆիլ 3-4 հատ․
Բրինձ՝ 100գ
Սամիթ, սխտոր, աղացած սև պղպեղ
Կարագ՝ 70գ․
Ցանկության դեպքում կարելի է նաև 1-2 լոլիկ
Պատրատման ընթացքը
Սունկը նախապես մշակել, լվանալ, դնել թույլ աղաջրում, բաժանել 4 մասի, նորից լվանալ հոսող ջրի տակ և դնել քամիչում։ Սոխը մանր կտրատել, փոքր-ինչ տապակել կարագով մինչև սոխի թափանցիկ դառնալը։ Սոխի հետ տապակել նաև մեկ պճեղ մանր կտրտած սխտոր։ Ավելացնել կտրտած սունկը, խառնելուց հետո գազարը, քիչ հետո կարտոֆիլը։ Մի քիչ բովելուց հետո ավելացնել եռացրած ջուր։ Երբ ջուրը ճաշի մեջ սկսում է եռալ, ավելացնել մաքուր լվացած բրինձը, քիչ հետո՝ կտրտած կարմիր և կանաչ տաքդեղները (ցանկության դեպքում կարելի է նաև 1-2 լոլիկ) և աղը։ Ճաշի պատրաստ լինելուց հետո անջատել կրակը ավելացել կտրտած սամիթ և համեմել աղացած սև պղեղով։